top of page

Ravintolamestarit

Ravintolamestarit x Balance Factor: lisää aikaa ydintehtävään, eli yrityksen johtamiseen

 

Kuopiolainen Ravintolamestarit tarjoilee asiakkailleen unohtumattomia elämyksiä usean ravintolan ja näissä työskentelevän henkilöstön voimin. Yksi strategian tärkeimmistä kulmakivistä Ravintolamestareilla onkin henkilöstön hyvinvointi, sillä ilman motivoituneita Mestareita ei tulostakaan synny. Ravintolamestareilla tiedetään se, että mitä tyytyväisempiä työntekijät ovat, sitä paremmin toimii myös yritys.

Ravintolamestarit on saanut tukea ihmisläheiseen johtamiseen työhyvinvointikumppani Balance Factorilta, ja yhteistyön avulla HR-johtamisessa ja henkilöstön hyvinvoinnissa on kehitytty kaiken aikaa yhä paremmiksi. Lisäksi yhteistyö on vapauttanut toimitusjohtaja Eeva Mertasen fokusta yritystoiminnan johtamiseen. 
 

Balance Factor Ravintolamestareiden työhyvinvointikumppanina

Toimitusjohtajana Eeva vastaa yrityksessä kokonaisuuden johtamisesta, eli useista kymmenistä Mestareista koostuvan tiimin sekä yrityksen omistajien luotsaamisesta kohti menestystä. Koska vastuu työssä on suuri ja omat resurssit rajalliset, otettiin työhön tukemaan vuonna 2022 Balance Factor.

Balance Factor -yhteistyön aikana Ravintolamestareilla on tehty monenlaista kehitystyötä, esimerkiksi parannettu yhteistyötä työterveyshuollon kanssa, keskitytty johtoryhmän vahvuuksiin, edistetty työkykyjohtamisen osaamista ja vahvistettu esihenkilötyötä parantamalla jatkuvaa keskusteluyhteyttä henkilöstön kanssa strukturoiduilla valmennuskeskusteluilla.
 

balance-factor-ravintolamestarit-referenssi.jpg

Tulokset näkyvät – myös viivan alla

Pian kolme vuotta jatkuneen työhyvinvointikumppanuuden tulokset ovat todennattavissa niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Esimerkiksi säännöllisesti henkilöstölle toteutettujen fiiliskyselyjen tuloksissa työntekijöiden nettosuositteluindeksiä kuvaavalla, työntekijöiden sitoutumista ja uskollisuutta mittaavalla eNPS-mittarilla on saavutettu jo huikeat +75 (vaihteluväli -100–+100)!

Henkilöstömittaukset koetaan tärkeiksi, sillä näin mahdollisesti kehittymässä oleviin ongelmiin voidaan reagoida jo varhaisessa vaiheessa mm. osallistamalla työntekijöitä henkilökohtaisten kehityssuunnitelmien päivittämiseen. – Kokemus kuulluksi tulemisesta lisää merkittävästi työnteon mielekkyyttä ja siten myös työhyvinvointia. Saman todentavat myös työterveyshuollon ja sairaspoissaolopäivien kulut, jotka ovat tippuneet kymmeniä tuhansia euroja ajasta ennen Balance Factor -yhteistyötä! Eeva toteaa tyytyväisenä.

Työhyvinvoinnin lisääntyminen on Ravintomestareilla vahvistanut myös työntekijöiden pitovoimaa, joka konkretisoituu pienempänä vaihtuvuutena. Luonnollisesti tämä on osaltaan helpottanut myös rekrytointia, sillä samanaikaisesti vahvistunut työnantajamielikuva houkuttaa nyt yhä vahvemmin alan ammattitaitoisia tekijöitä uusiksi Mestareiksi.

Taukoja tavallisesta – kestävästi!

Ravintolamestareilla johdetaan empatialla ja positiivisuudella, ja fokuksessa on ollut sellaisen kestävän työyhteisön luominen, jossa vallitsee avoimuus ja jossa työskentely koetaan aidosti merkitykselliseksi. Eeva kokee, että näin toimien voidaan yhdessä tarjota vieraille taukoja tavallisesta – kestävästi! 

– Balance Factor on meille kuin kadoksissa ollut puuttuva palikka! Johannan rauhallinen voima ja oivallukset ovat auttaneet meitä kehittymään, kommunikoimaan, vastuuttamaan ja ottamaan vastuuta ja näin saavuttamaan tavoitteitamme – yhteistyön ansiosta henkilöstön hyvinvointi tunnetaan nyt meillä aidosti. Annan lämpimät suositukseni Balance Factorille.

​​PS. Eeva kertoo mielellään lisää – kysy pois!

bottom of page